- 4 banán
- egy citrom leve
- 4 dkg vaj
- 5 cl konyak
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- 5 dkg kristálycukor
- hámozatlan mandula
- tejszín
- csokoládéöntet a díszítéshez
A banánt meghámozzuk, citromlével, meglocsoljuk. A vaníliás pudingporból és a tejből a csomagoláson lévő előírás szerint pudingot főzünk, amibe azonnal belekeverjük a tojás sárgáját. A két tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a forró pudingba, melegen tartjuk. Forró vajban aranybarnára sütjük a banán mindkét oldalát, konyakkal leöntjük, meggyújtjuk (flambírozzuk), a melegen tartott vaníliaöntettel leöntjük. Végül csokoládéöntettel, durvára vágott mandulával, tejszínhabbal díszítve forrón tálaljuk.