A sárga lapokhoz:
- 10 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 15 evőkanál víz
- 35 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
A középső laphoz:
- 10 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darabokra vágott csokoládé
- 20 dkg kandírozott gyümölcs apróbbra vágva
- 10 dkg dió darált dió
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A bevonáshoz:
- 20 dkg csokoládé + 1 evőkanál olaj
- 10 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál olaj
A sárga lapokhoz a tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kettévesszük, és egyforma nagyságú tepsiben (30 × 40 cm), 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A középső tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót hozzáadjuk, végül a darabos csokit és a kandírozott gyümölcsöt (narancsot és cseresznyét tettem bele). Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga lapokat.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a vaníliás pudingporokkal csomómentesre keverjük, sűrű krémmé felfőzzük, kihűtjük. A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.
A tészta összeállítása:
- sárga lap
- krém
- színes lap
- krém
- sárga lap
A tetejét a kétszínű csokoládémázzal díszítjük. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk, és a barna csokoládéba „fésülgetjük”.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
Kapcsolódó recept: Polgármester szelet