Tészta:
- 40 dkg liszt
- 40 dkg darált mák
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1,5 dl langyos tejben felfuttatott 2 dkg szalalkáli
Krém:
- 9 dl tej
- 2 csomag vanília pudingpor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát gyúrunk (kissé lágy lesz, ezért gyorsan kell vele dolgozni!), majd 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a tejben megfőzzünk vaníliás pudingot, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a vajkrémet, amit a vajból és a porcukorból kevertünk ki. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, és bevonjuk vele vékonyan a sütemény tetejét is. Kókuszreszelékkel megszórjuk, de díszíthetjük tetszés szerint. Én 2 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral simára kavartam, ezt kentem a tetejére, és kakaós tojáshabbal díszítettem, csíkokat húzva bele.
Nagyon finom sütemény, jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.