Tészta:
- 27 dkg liszt
- 18 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet fahéj
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- ízlés szerint cukor
Díszítés:
- bármilyen gyümölcs, olvasztott csokoládé
A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. Azután félretesszük, hogy kihűljön. Ezalatt megfőzzük a pudingot a tasakon található utasítás szerint, és azt is hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, megtöltjük a kosárkákat a vaníliapudinggal, majd tetszés szerint gyümölccsel és olvasztott csokival díszítjük.
Goldné Tokaji Éva receptje.