Tésztához:
- 28 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 18 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
- kis üveg baracklekvár
A tésztához valókat összegyúrjuk, pihentetjük, kinyújtjuk, és a nagy tepsibe téve a tetejét megkenjük baracklekvárral. A tojásfehérjét habbá verjük, a porcukrot, vaníliás cukrot, kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd az így elkészült krémet a süti tetejére kenjük. Lassú tűznél 180°C-on szép rózsaszínűre sütjük.
Nagyon gyorsan elkészíthető, mutatós, kiadós sütemény.
Pálmai Lajosné receptje.