Tészta:
- 27 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 3 evőkanál víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál rum
Krém:
- 4 tojássárgája
- 30 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál rum
- 25 dkg reszelt alma
- 5 tojásfehérje
Máz:
- 15 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot nyújtunk belőle. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a rummal, a reszelt almával, és az öt tojásfehérjéből vert kemény habbal összekeverjük. Az egyik tésztalapot kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Rákenjük a krémet, beborítjuk a másik lappal, és közepes lángon kb. 20 percig sütjük. Amikor kihűlt, rákenjük a felolvasztott vajból, a kakaóból és a porcukorból készített simára kevert mázat.