Tészta:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 6 tojás
Töltelék:
- 7 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl Hulala habtejszín (más tejszín is jó, de akkor adjunk hozzá habfixálót, vagy zselatint)
- 2 csomag vaníliás cukor
A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Összefőzzük, 15-20 percig állni hagyjuk. Utána a 6 tojást egyenként belekeverünk. Két lapot sütünk 38 × 23 cm-es tepsi hátán. A tepsit megkenjük zsírral, és úgy kenjük rá a tésztát. Sütés közben 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, érdekes hullámos felületű lapokat kapunk.
A krémhez a pudingot a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A felvert tejszínhabból is keverünk hozzá 2-3 kanálnyit. A tejszínt a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük.
Az első lapra rásimítjuk a vaníliás krémet, erre a tejszínt, végül a második lapot a tetejére helyezzük. Díszítésként porcukrozzuk, vagy csokimázzal lecsurgatjuk.
Farkasné Joó Ibolya receptje.