Tészta:
- 3 dl víz
- 25 dkg margarin
- 22 dkg liszt
- 7 egész tojás
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 22 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 csomag tejszínhabpotló por
- +2 csomag habfikszáló
A 3 dl vízet 25 dkg margarinnal felforralunk és még forrón belekeverünk 22 dkg lisztet. Ha langyosra hűlt 7 egész tojást egyenként hozzá keverünk.Kétfelé vesszük és zsírozott közepes tepsibe egyenként megsütjük. A következő krémmel töltjük. 8 dltejben 2 csomag vaniliás pudingport megfőzünk, ha kihűlt hozzákeverünk 22 dkg porcukor és 25 dkg margarint jól kikeverve. Majd erre a krémre teszünk 2 csomag tejszínhabpotlópor +2 csomag habfikszáló keményre vert habját. Jól lehűtöm és szépen szeletelhető
Ez a tészta törékeny. Ezért az egyik tésztalapot célszerű négyzetekre vágni még melegen és a töltelék tetejére pontosan illesztve lefedni vele! Így a szeletelés gond nélkül, szépen megy!
Éva Tóthné Kovács receptje.
Forrás: Egyszerű gyors receptek
Mitykó Mária mondta
Megsütöttem már. Nagyon finom sütemény! 🙂