Tészta:
- 22 dkg cukor
- 22 dkg vaj
- 22 dkg fehér csoki
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 g sütőpor
Bevonat:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 1 teáskanál étolaj
Díszítés:
- 5 dkg kristály cukor
- 5 dkg darabos dió
- 2 teáskanál zsír
A cukrokat és a tojásokat gépi habverővel habosra keverjük. Hozzáöntjük a megolvasztott, de nem meleg vajat. Tovább keverjük, majd óvatosan egy fakanál segítségével bele forgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Végül a darabokra vágott csokoládét is a tésztába tesszük. Szilikonos sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe tesszük. 180 °C-ra melegített sütőben 20-25 percig sütjük. Akkor jó, ha kívül teljesen szilárd, de belül még kicsit ragacsos. Tepsiben hagyjuk kihűlni. A díszítéshez a cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk. Hozzákeverjük a darabos diót és a zsírral lekent tányérra borítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd aprító géppel darabosra zúzzuk. A süteményt a csokoládéval bevonjuk. Mikróban a csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt. Grillázzsal megszórjuk
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!