A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál folyékony méz
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
A mázhoz:
- 20 dkg fehér csokoládé (tortabevonó)
- 25 dkg margarin
- pici tej
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 kávéskanál rum aroma
A cukrot, a margarint, a tojást és a mézet habosra keverjük. A sütőport a liszttel elegyítjük, a kikavart masszához adjuk, végül 2 dl tejjel hígítjuk. Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a masszát. Lassú tűznél (170-180°C) sütőben megsütjük.
A mázhoz a margarint felmelegítjük, az apróra tördelt csokoládét hozzáadjuk és teljesen felolvasztjuk. Amikor levettük a gázról, hozzáadjuk a rumot. A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, beleforgatjuk a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe. Ízlés szerint díszíthetjük, de lehet félbevágott eperrel, amit előzőleg félig csokimázba mártottunk, tejszínhabbal és ostyavirágokkal.
Kránicz Györgyi receptje.