A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A mázhoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl Fanta narancs szénsavas üdítő
- 4 evőkanál cukor
A tojássárgát habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd az olajat is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felvert habját, és sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on készre sütjük.
A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk, és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a mázat. A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk. Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.