Piskóta:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 3 evőkanál meleg víz
- 12 dkg liszt
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 / 2 mokkáskanál sütőpor
Vaníliás krém:
- 3 dl tej
- 1 zacskó vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál porcukor
- 20 dkg tejföl 20 % – os
- 10 g étkezési zselatin
- 30 ml víz
továbbá :
- 2 dl tejszín
- 1 csomag habfix
- 2 evőkanál porcukor-elhagyható
A sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy 20 * 28 cm – es tepsibe sütőpapírt vágunk. A tojást fehéredésig verjük a cukorral, majd tovább verve hozzáadjuk a vizet, ezután hozzászitáljuk a sütőporral, fahéjjal vegyített lisztet. A masszát a tepsibe egyenletesen elkenjük és kb 18 – 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk, a pudingot megfőzzük a tejben, még forrón hozzáadjuk a zselatint és addig kevergetjük amíg elolvad benne, ezután hozzákeverjük a cukrot, a tejfölt és addig hűtjük amíg elnem kezd dermedni. Ekkor a piskótát lapjában kettévágjuk, az egyik lapot visszahelyezzük a tepsibe vagy sütőkeretet teszünk köré és rákenjük a krémet.
A tejszínt habbá verjük a habfix- el, elsimítjuk a krém tetején, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. 3 – 4 órán át vagy egy éjszakát hűtőben dermesztjük. Felkockázva porcukorral megszórva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!