A tésztához:
- 6 tojás
- 10 evőkanál víz
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 5 dl tej
- 8 evőkanál rétesliszt
- 3 tojássárgája
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1-2 csepp rumaroma
A díszítéshez:
- csokiforgács vagy csokireszelék
A tészta hozzávalóiból az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd apránként a vizet. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd lazán hozzákeverjük a masszához. 25 × 39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180°C-on megsütjük. A krémhez a tojássárgákat a liszttel, a cukrokkal és a fele tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. Sűrűre felfőzzük és kihűtjük. Ezután a vajjal összekeverjük, jó habosra kidolgozzuk. Hűtőbe tesszük felhasználásig. A tojásfehérjéket a cukorral és a rumaromával vízgőz felett keményre verjük. A kihűlt tésztánkra rákenjük a lehűtött krémet, elsimítjuk, majd ezután bevonjuk a habbal. Csokiforgáccsal díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!