Tészta:
- 1 tojás
- fél liter tej
- 5 dkg olvasztott margarin
- 30 dkg finomliszt
- 4 dkg cukor
- csipet só
Töltelék:
- 2 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 30 dkg túró
- fél citrom reszelt héja
- 1 dl tejföl
- 2 tojás kemény habja
Öntet:
- 2 dl tejföl
- 2 tojás sárgája
- 1 dkg cukor
- 5 dkg mandulapehely
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük,fél órát állni hagyjuk. A tölteléket elkészítjük.
A vajat a cukorral krémesre keverjük,hozzáadjuk a túrót,a citrom reszelt héját,a tejfölt és a tojás kemény habját. A palacsintákat kisütjük,a töltelékkel megtöltjük és kivajazott hőálló edénybe vagy tepsibe rakjuk.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük és a palacsintákra öntjük. Mandulapehellyel megszórjuk.
180 °C-on, kb. 20 perc alatt megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!