A tésztához:
- 26 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál citromlé
- csipet só
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a sóval és a reszelt citromhéjjal, majd összedolgozzuk a margarinnal. Végül hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a tojássárgáját, és puha tésztát gyúrunk. 2 mm vastagra nyújtjuk, és kis korongokat szúrunk ki belőle. Közepes tűznél világosra sütjük. Miután kihűltek, csokival díszítjük.
Régi álmom ez a teasüti, most végre sikerült, és olyan, amilyennek mindig is szerettem volna.
Porzsolt Évi receptje.