Tészta:
- 6 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
- piros ételszínező
Krém:
- 250 g margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Főzött alap:
- 1/2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
Teteje:
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál forróvíz
- 5 dkg vaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi liszttel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Négy részre osztjuk a tésztát, és négy lapot sütünk belőle, egy közepes méretű tepsi hátán. A krémhez a hozzávalókat alaposan összekavarjuk, a főzött alap hozzávalóit sűrűre főzzük, amikor kihűlt össze keverjük őket, és ezzel töltjük meg a lapokat. A tetejére a hozzávalókat jól kikeverjük és rákenjük a sütemény tetejére.
Soltész Márti receptje.