Piskóta:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 10 dkg darált dió
- 50 ml rum
- 2 dl habtejszín
Hab:
- 2 tojásfehérje
- 16 dkg cukor
A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a tojások sárgáját, és még 1 percig együtt verjük. A lisztet és a diót összekeverjük, majd óvatosan a tojásba forgatjuk. Az így elkészített masszából 6 db egyforma vastagságú piskótalapot sütünk, tepsi hátulján, 180°C-n, 10-10 perc alatt.
A krémhez a pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált diót, a rumot és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskótalapok közé egyformán elosztva betöltjük. A felső lap tetejét bevonjuk a cukros tojásfehérjéből keményre felvert habbal. Ízlés szerint csokoládéval, figurákkal, felezett dióval díszítjük.
Czine Zsuzsanna receptje.