- 60 dkg liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 40 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 3 tojás
- 4 evőkanál baracklekvár
- 20 evőkanál langyos víz
- 5 evőkanál tej
- 10 dkg mazsola
- 3 csomag zselécukor
- 1 tábla étcsokoládé
- dió gazdagon, durvára törve
Összekeverem a lisztet és a szódabikarbónát. Habosra keverem a cukrot a vajjal, hozzáadom a tojásokat, a baracklekvárt, a langyos vizet és a tejet. Ezeket összekeverem a liszttel, majd szépen beleforgatom a mazsolát, a negyedekre vágott zselécukrot, az összetördelt étcsokit és a diót. Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm és 4-es fokozaton kb. fél órát sütöm.
Nagyon finom süti, dobozba téve napokig eláll.
Niki receptje.