- 10 db kifli vagy zsemle
- kb. 1 liter tej
- 5 tojás
- 40 dkg kristálycukor
- 80 dkg alma
- őrölt fahéj
- vaníliás cukor
- citromhéj
- baracklekvár
- 10 dkg porcukor
- egy kevés darált dió
- vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
A zsemléket kockákra vágjuk, és üvegtálba tesszük. A tejet felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a kristálycukor felével habosra keverjük. Belekeverjük a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Ezt a keveréket jól kikeverjük a forralt tejjel. Leforrázzuk a zsemlekockákat. Magas peremű, zománcozott tepsit vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával megszórjuk. A tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a tésztát. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a darált dióval. Az almát lereszeljük, a maradék cukorral és a fahéjjal összekeverjük. Jól kinyomkodjuk, és a tésztán egyenletesen eloszlatjuk. Közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütjük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, 2 evőkanál baracklekvárt hozzákeverünk. A készre sült tésztára simítjuk, és gyenge hőmérsékletű sütőben megszárítjuk. 10×10 kockákra vágjuk és, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Winklár Erika receptje.