Sárga tészta:
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- fél citrom leve
Barna tészta:
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rétesliszt
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 10 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
A sárga tésztához az 5 tojásfehérjét a 15 dkg cukorral kemény habbá verem. 15 dkg kókuszt elkeverek 2 evőkanál rétesliszttel és fél csomag sütőporral, majd beleforgatom a habba, és belefacsarom fél citrom levét is. A tésztát előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15 perc alatt megsütöm. A barna tésztához az 5 tojásfehérjét a 15 dkg cukorral kemény habbá verem. 15 dkg darált diót összekeverek 3 evőkanál keserű kakaóporral, 2 evőkanál rétesliszttel, fél csomag sütőporral, majd a habba forgatom. A sárga tésztához hasonlóan sütöm meg. A krémhez 10 tojássárgáját kikeverek 1 csomag vaníliás cukorral és 20 dkg kristálycukorral. Hozzáadok 1 csomag főzéssel készítendő vaníliás pudingport és 3 dl tejet, majd sűrűre főzöm. A tűzről levéve egy kicsit hűlni hagyom, majd apránként belekeverek 25 dkg margarint. Az összeállításhoz a sárga tésztát megkenem a krém 3/4 részével, befedem a barna tésztával, elsimítom rajta a maradék krémet, majd kókuszreszelékkel megszórom.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.