- 7 tojás
- 29 dkg cukor
- 29 dkg finomliszt
- 8 evőkanál napraforgó Vénusz olaj
- 1 teáskanál sütőpor (vagy szódabikarbóna)
- 1 csipet só
Krémhez:
- 30 dkg eper friss (vagy fagyasztott)
- 30 dkg erdei gyümölcs friss (vagy fagyasztott)
- 35 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag étkezési zselatin
- 3 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor (gyümölcscukorból ízlés szerint)
Tetejére:
- 1 csomag Dr. Oetker piros tortazselé
- tetszés szerint eper
- erdei gyümölcs
- 4 dl Meggle cukrászhab
Elkészítése:
A tojások fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik és ehhez kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet. A masszát a kivajazott és lisztezett (vagy sütőpapírral kibéleljük) 26 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 °C-os előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). A kész piskótát kihűtjük. A krémet, ha friss gyümölcsből készítjük, akkor azt botmixerrel összetörjük,.Én fagyasztott eperből és erdei gyümölcsből készítettem, amit jól lecsöpögtettem és összeturmixoltam. A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az összeturmixolt gyümölcshöz. Közben a tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk az epres krémbe. A zselatint pici vízbe csomómentesre keverjük, majd a mikróban feloldjuk, kicsit lehűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez, A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk és a krémmel megkenjük a lapokat. Annyit hagyjunk, hogy a tetejére és az oldalára maradjon.A felvert tejszínhabbal díszítőcső segítségével feldíszítjük a torta szélét és az oldalát. A tetejére fantáziánk szerint gyümölcsöket rakunk.A tortazselét a használati leírás szerint elkészítjük, kicsit hagyjuk kihűlni, majd a tortánk tetejére öntjük.
Mészáros Erika receptje.