- 1 csomag kész réteslap (200 g)
- 50 dkg túró
- 175 g tejföl
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál búzadara
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg eper
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
A torta kenéséhez:
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál cukor
Elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Az eper kivételével a többi hozzávalókat összekeverjük, majd könnyedén hozzákeverjük a feldarabolt epret, és beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk. 2 db réteslapot kiterítünk, olvasztott vajjal lekenjük, majd a formát kibéleljük vele úgy, hogy a szélein túllógjon, ezzel fogjuk majd betakarni a tetejét.
Az alsó réteslapra a formában zsemlemorzsát szórunk, a töltelék 1/3 részét rásimítjuk, majd a réteslapból szabunk egy kört, 1-1 darabot olvasztott vajjal lekenünk, és a töltelékre helyezzük. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy.
A túllógó részeket ráhajtjuk, és a leesett réteslap-darabkákat is rátesszük. A tejfölt a cukorral összekeverjük, és a torta tetejére egyenletesen rákenjük. 200°C-ra melegített sütőben 40 percig sütjük. Közben fóliával lefedjük, hogy a teteje meg ne égjen. Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!