A tortalapokhoz laponként (2 db készült):
- 3 tojás
- 19 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 0,75 dl olaj
- 0,75 dl langyos víz
A krémhez:
- 2 csomag eperízű pudingpor
- 4 dl tej
- 18 dkg cukor
- 15 dkg margarin
A külső bevonathoz:
- 2-2,5 dl habtejszín
- habfixáló
- piros ételfesték
A tészta hozzávalóit összekeverjük és előmelegített sütőben, kikent és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es kapcsos tortaformában kisütjük 175°C-on. Rácson hűlni hagyjuk.
A krémez a pudingokat kikeverjük egy kevés tejjel és a cukorral, majd a többi tejhez öntve csomómentesre főzzük. Diónyi vajjal összekeverve és/vagy folpackkal letakarva, hogy ne csomósodjon hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a maradék puha vajjal fényes, selymes állagúra keverjük gép segítségével.
A lapokat megfelezzük, majd az elsőt tálra tesszük és megkenjük a krémmel. A tetejét ismét, majd a második lap felére elosztjuk a maradék krémet. Az előzőleg lehűtött tejszínt habfixálóval és piros festékkel felverjük. A színezőt utólag is hozzáadhatjuk óvatosan belekeverve. Ha szeretnénk fehéren is hagyni tejszínt a díszítéshez, azt vagy tegyük külön tálba és úgy verjük fel, vagy az utólagos színezést válasszuk.
Amikor ezzel is megvolnánk, szépen egyenletesen kenjük be a tortát, elsimítva a habot. A maradék habbal pedig ízlés szerint díszíthetjük habnyomó segítségével. A tetejére tehetünk különböző marcipánfigurákat vagy nyalókákat, esetleg szórócukor díszeket. 🙂
Szani konyhájából kaptuk a receptet.