- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- fél citromhéj
- 1 dl tej
- 25 dkg rétesliszt
- 2 dl tejföl
- 50 dkg eper
5 dkg megpuhított margarint egy tojással és 25 dkg cukorral és a szódabikarbónával alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és egy deci tejjel tovább dolgozzuk. Ezután 25 dkg réteslisztet és 2 dl tejfölt keverünk hozzá. Közepes nagyságú, kivajazott tepsibe töltjük. Fél kiló epret megmosunk, letisztítunk, lecsepegtetünk, ha túl nagy szemű, félbe vagy negyedekbe vágjuk. A torta tetejére szórjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Öt percig erős lángon sütjük, majd tovább sütjük addig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad a tészta. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.