Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 6 tojássárgája
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
Szükséges még:
- földieper
Hab:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg cukor
A tésztához a tojásfehérjéket felverem a cukorral, majd miután jó kemény a hab, hozzáadom a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet. 22 × 32 cm-es tepsiben sütöm meg a piskótát.
A krémhez a 6 tojássárgáját kikeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a pudingport és a tejet. Megfőzöm sűrű krémnek. Ha kihűlt, hozzáadom a könnyű krémesre kevert margarint. Az epreket kettévágom és egymás után a piskótára sorakoztatom, majd erre rásimítom a krémet.
A habhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz felett jó keményre felverem, majd hagyom kihűlni és a krémre simítom. Díszítés tetszés szerint.
Szántó Hajnalka receptje.