- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 2 tojás
- fél dl étolaj
- 3 evőkanál tejszín
- 4-5 szem apróra vagdalt eper
- 2 dl joghurt
- 2 evőkanál nádcukor
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- habfixáló
- félbevágott eprek
A tojásokat a cukorral kikeverem, majd a sütőporos liszt kivételével hozzáadom a többi hozzávalót. Végül belekeverem a lisztes sütőport és a darabolt epreket. Szilikonos muffinformákba teszem, 170-180°C-on megsütöm, majd mindegyiket kiveszem a formákból. A díszítéshez a tejszínt a porcukorral és a fixálóval habbá verem, az epreket megmosom és félbevágom, majd a kihűlt muffinokat feldíszítem.
Egyszerű és gyorsan elkészülő sütemény, amely rengeteg ízben és formában készíthető.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!