A tésztához:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 11 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
A krémhez:
- 7 tojásfehérje
- 7-10 evőkanál cukor
- 2 csomag epres pudingpor
- 6 dl tej
Díszítéshez:
- 5 dl habtejszín (Hulala)
- reszelt csokoládé
A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Megsütjük. A krémhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a tejjel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal, kicsit főzzük és a tészta tetejére kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a teljesen kihűlt tészta tetejére simítjuk. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk.
Lehet a krém és a tejszín közé felezett epreket tenni, akkor még inkább epres lesz a krémes! 🙂
Molnár Andrea receptje.