Tészta:
- 5 tojásból piskóta
Krém:
- 4 pohár epres joghurt
- 3 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor – ezt elkeverjük
- 25 g (1 tasak) étkezési zselatint kis lángon
- 1,5 dl tejben feloldunk, langyosra hűtünk
- 500 ml tejszínt (Hulala) kemény habbá verünk, majd beleforgatjuk a joghurtos krémet
A tejszínes, joghurtos krémhez hozzákeverjük a langyosra hűtött zselatint és a megmosott, kockára vágott epret (1/2 kg). Ezt a tölteléket rátesszük a piskótára, kirakjuk szeletelt eprekkel, és erre kerül a tortazselé (1 csomag, utasítás szerint elkészítve). Legalább 4 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.