Kakaós piskótalap:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Az egész tojásokat és a cukrot jó habosra kikavarjuk fehéredésig, ezután hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, amit előzőleg elkevertünk 3 evőkanál kakaóporral és 1 csomag sütőporral. 35 × 23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben készre sütjük.
Sárga piskótatekercs:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
Pontosan ugyanúgy készítjük, mint a kakaósat, ugyanannyi hozzávalóból, csak kakaópor nélkül. Ha kész, akkor még melegen vizes konyharuhában feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni. Miután kihűlt, baracklekvárral (de lehet más gyümölcsös lekvárral is) megkenjük és visszatekerjük. Vékony szeletekre vágjuk.
Túrókrém:
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint porcukor
- 2 dl habtejszín
A túrót a citromhéjjal és a porcukorral kikeverjük, majd beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot.
Joghurtos krém:
- 4 pohár (4 × 125 g) epres joghurt
- 1 csomag zselatin
- 3 dl habtejszín
A joghurtba beleteszünk langyosra hűtve 1 csomag zselatint, amit a tasakon lévő utasítás szerint készítettünk el, majd a tejszínt felverünk kemény habbá, és óvatosan beleöntjük a zselatinos joghurtot.
A tepsit alját kibéleljük ezüst fóliával, erre rakjuk a felszeletelt piskótatekercseket. Rá öntjük a joghurtos krémet, majd a túrókrémet is rásimítjuk és befedjük a kakaós piskótalappal. Hűtőbe rakjuk, jó lehűtjük (30 perc legalább). Ekkor kivesszük a hűtőből, késsel az oldalát körbevágjuk, tálcát rakunk rá, megfordítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a fóliát. Tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.