- 3 tojásból piskóta
- 1 liter Jogobella epres joghurt
- 1/2 liter Hulala habtejszín
- 2 csomag zselatin fix
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg eper
A krémhez a joghurtból kiveszünk 3 evőkanállal egy edénybe, belerakjuk a porcukrot és melegítés közben addig kavarjuk, amíg a porcukor feloldódik (forrni nem szabad). Hűtjük. A tejszínt 1 csomag zselatin fixszel kemény habbá verjük. Az eperből kiszedjük az érettebbeket, amit villával összetörünk, pár szemet összedarabolunk. A joghurtot beleöntjük a tálba, hozzáadjuk a tört és darabolt epret, a kihűlt joghurtot, a másik csomag zselatin fixet, majd apránként hozzákeverjük a habot.
A piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, a joghurtkrémet ráöntjük, pár szem eperrel díszítjük és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap lehet szeletelni.
Saját találmányú receptem.
Kósáné Tinkó Mária receptje.