Tészta:
- 6 tojásból piskóta
Krém:
- 1 liter tej
- 10 evőkanál búzadara
- 4 evőkanál kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Díszítés:
- földieper
Szokásos módon sütünk egy 6 tojásos piskótát. Elkészítjük a tejbedarát a tejből, a búzadarából, hozzáadva a 4 evőkanál cukrot is. Közben habosra kikeverjük a vajat a porcukorral, majd amikor gríz kihűlt, összekeverjük a két krémet. Az epret megmossuk, félbevágjuk és attól függően, hogy milyen édes, lehet kicsit porcukrozni, de ez már ízlés dolga. Az összeállításhoz kettévágjuk a piskótalapot, a krém egyik felével megkenjük, erre tesszük sorban az epreket, megkenjük a krém másik felével, majd rátesszük a piskóta tetejét. Porcukorral megszórhatjuk.
Mi szoktuk málnával is készíteni, nagyon fincsi és azért jó, mert nem annyira édes. Jó étvágyat kívánok!
Fábiánné receptje.