Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál darált dió
- eperlekvár
- 1/2 csomag sütőpor
- kevés citrom héj
- eper kompót (vagy friss eper)
Krém:
- 500 ml habtejszín
- 200 ml epres joghurt
- 1 marék eperkompót
- habfixáló
- cukrászhab
A tésztához a cukorral a tojásokat habosra keverjük. A lisztet a darált diót és a fél csomag sütőport elkeverjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes keveréket a tojáshoz. Belereszelünk kevés citrom héját. Kikent és liszttel megszórt tepsibe kisütjük. Kihűtjük. Lekenjük eperlekvárral, majd kirakjuk eper kompóttal vagy friss eperrel. A krémhez a habtejszínt az epres joghurttal és egy marék eperkompóttal, valamint a habfixálóval kemény habbá verjük. Ezt a sütire simítjuk, a tetejét cukrászhabbal díszítjük.
Szűcs Kitti receptje az Konyhatündér oldalról.