Íme a legjobb példája annak, amikor az eper kívül-belül testet ölt egy tortában! 😉
Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
6 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk egy 21 cm átmérőjű kerek tortaformában, amit miután kihűlt, 4 részre vágunk. (De készíthető babapiskótával is.)
Krém:
- 75 dkg eper
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag epres pudingpor
- 1/2 csomag zselatinpor
- 8 dl habtejszín
Díszítés:
- kb. 75 dkg eper
75 dkg epret cukorral (ízlés szerint) összetörünk, majd állni hagyjuk egy kicsit, aztán felfőzzük, kihűtjük. Ezután az eperpudinggal és fél csomag zselatinnal ismét felrottyantjuk. Az epres-zselatinos-pudingos masszát kihűtjük, és 8 dl felvert tejszínnel összeforgatjuk. Egy kerek tálat kibélelünk folpackkal, majd a tálban töltjük meg a tortát. Miután jól lehűlt, egy tálcára borítjuk, és szeletelt eperrel (kb. 75 dkg) díszijük tortánkat.
Szabó-Szalai Zsuzsanna receptje.