Tészta:
- 5 tojásból barna piskótakarika
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás vagy tejszínízű pudingpor
- 15 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone
- földieper
5 tojásból kakaós piskótát sütünk kerek tortaformában, majd ha kihűlt, két lapba vágjuk. A krémhez a tejet a cukorral és a pudingporral felfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mascarpone sajtot. Az epernek a felét apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe. Az egyik lapot a tortaformába visszahelyezzük, de csak a karimába. A forma oldalát körberakjuk vékony szeletekre vágott eperrel. Ezután a krémnek a háromnegyed részét beleöntjük és elsimítjuk. Rátesszük a másik lapot, amit megkenünk a maradék krémmel. Egy-két órára hűtőbe tesszük.
A tetejét tejszínhabbal és eperszeletekkel tetszés szerint díszítjük.
Molnár Veronika receptje.