- 7,5 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- 4 evőkanál tej
- 1 csapott evőkanál zselatinpor
- 12,5 dkg félzsíros tehéntúró
- 5 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 50 dkg eper
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összevegyítjük, majd a tejjel váltogatva a vajas-tojásos masszába keverjük. A sütőt 200°C-ra hevítjük. A tésztát a kivajazott formába töltjük. A sütő alsó részébe téve 20 perc alatt aranysárgára sütjük, majd egy tálra borítjuk. A zselatint fél dl hideg vízben megáztatjuk. A túrót 3 evőkanál cukorral simára keverjük. A zselatint folytonos keverés közben kis lángon melegítjük, és kanalanként hozzáadjuk a túrót. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a hab felét a túróhoz keverjük. Az epret megmossuk, lecsurgatjuk, szárát eltávolítjuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk. A már kihűlt süteményre felkenjük a túrókrémet, elosztjuk rajta az epret, és a maradék tejszínhabbal feldíszítjük.
Finom nyári sütemény, az elkészítésével kevésbé gyakorlottak is próbálkozhatnak.