Tészta:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 20 dkg liszt
A tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük. A tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a tojásfehérjehabhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Kerek piskótát sütünk, amit 3 lapra vágunk.
Krém:
- 2 csomag főzés nélküli pudingpor (lehet vanília vagy eper is), amit előírás szerint elkészítünk
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- 5 dl keményre felvert tejszínhab
- 50 dkg eper
Az áttört, ízesített túrókrémet belekeverjük az elkészített pudingba. A tejszín felével fellazítjuk krémet. Megkenjük a tortalapokat, epret darabolunk mindegyik krémmel megkent lap tetejére és kissé belenyomkodjuk. Összeállítjuk a tortát, majd a legfelső lapra kenjük a maradék tejszínhabot, és ízlés szerint díszíthetjük eperszeletekkel.
Czine Zsuzsanna receptje.