Tészta:
- 8 tojás
- 30 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1/2 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál kakaópor
8 tojássárgáját 30 dkg cukorral habosra kikavarunk, eközben fokozatosan hozzáadunk 1 dl vizet. Ha már jó habos, akkor hozzáadunk fél csomag sütőporral elkevert 30 dkg lisztet és 4 evőkanál kakaóport. Végül a 8 tojásfehérje felvert kemény habját óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kerek tortaformában (az enyém 27 cm-es), 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, három lapra vágjuk.
Eperízű pudingkrém:
- 2 csomag eperízű pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 8 dl tej
- 2,5 habtejszín
- 1/2 csomag habfixáló
- 1 csomag zselatin
2 csomag eperízű pudingot 5 evőkanál cukorral, 8 dl tejben sűrűre főzünk. Kihűtjük. Amíg hűl, addig 2,5 dl tejszínt kemény habbá verünk fél csomag habfixálóval. Ha kész, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és együtt tovább verjük egy kicsit. Egy csomag zselatint elkészítünk a csomagon lévő utasítás szerint, langyosra hűtjük, majd hozzákavarjuk a pudingos, tejszínes krémhez.
Joghurtos krém:
- 5 dl eperízű joghurt
- 1 csomag zselatin
- friss eper
- 2,5 dl habtejszín
- 1/2 csomag habfixáló
5 dl eperízű joghurthoz szintén hozzáadunk 1 csomag zselatint, utasítás szerint elkészítve, langyosra hűtve. Belekockázunk eperszemeket (mennyiség nincs megszabva!). Ezután 2,5 dl tejszínt felverünk keményre fél csomag habfixálóval. A kettőt vegyítjük, és még tovább verjük habosra.
Díszítés:
- pudingkrém
- tejszínhab
- eper
- Dr. Oetker eperízű gyümölcskocsonya (100 g)
A torta összeállításához a joghurtos krémet az első két lap közzé kenjük, a másik két lap közé pedig a pudingos krémet (kicsit hagyva a tetejére). Az oldalát tejszínhabbal díszítjük. A tetejét kirakjuk szeletelt, félbevágott eperrel, és végül ráöntjük a langyosra hűtött gyümölcskocsonyát (a hátoldalán lévő utasítás szerint készítjük el.)
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.