Tészta:
4 tojássárgája, 30 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor – ezt habosra kikavarjuk, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Kimérünk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport, majd ehhez kanalanként hozzáadjuk a kikavart tojássárgáját. Végül a 4 tojásfehérje felvert habját is óvatosan beleforgatjuk a masszába. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt 28 cm-es kerek tortaformában készre sütjük. Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk.
Túrókrém:
50 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint porcukor – ezt finomra eldolgozzuk, majd 2 dl keményre felvert tejszínhabba kavarjuk.
Eperjoghurtos krém:
2 pohár (2 × 125 g) eperízű joghurtba beleteszünk (tasakon lévő utasítás szerint elkészítve) 1 csomag Dr. Oetker zselatint, majd hozzáadjuk 2,5 dl keményre felvert tejszínhabhoz. Ebbe a krémbe rakunk kockára vágott eperdarabokat (a mennyiség nincs megszabva).
A torta összeállítása:
Egyik tortalapra rákenjük a túrókrémet (hagyunk egy keveset a tetejére is), ezt kirakjuk félbevágott, érett eperszemekkel. Erre kerül az eperjoghurtos krém, és végül befedjük a másik tortalappal. Tetejét a maradék túrókrémmel lekenjük, ezt is kirakjuk szeletekre vágott sok-sok eperrel. Fél órára hűtőbe tesszük, jól lehűtjük. Közben elkészítünk 1 csomag (100 g) Dr. Oetker eperízű gyümölcskocsonyát a tasakon lévő utasítás szerint (használhatunk másfélét is), majd ez kerül a lehűtött torta tetejére. Tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.