- 2 dl Hulala habtejszín
- 400 g eper
- 4 evőkanál cukor
- 200 g babapiskóta
- 3 dl tej
- 100 g ét tortabevonó
- olaj
A babapiskótát a tejben beáztatjuk. Egy 30 cm magas sütőformát kibélelünk sütőpapírral. Kirakjuk babapiskótával az alját. Az epret összetörjük villával, de annyit hagyjunk, ami a tetejére kerül díszítésnek. A tejszínt kemény habbá verjük. Az eperről leengedjük a levét, a habhoz adjuk, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, azzal is elkeverjük. Beleforgatjuk az összetört epreket is. Beleöntjük tepsibe, és befedjük babapiskótával. Másnapig hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt.
A csokit összetörjük, kevés vízzel és olajjal összefőzzük, majd melegen a süteményre öntjük. Díszítjük eperrel és tejszínhabbal, majd ismét hűtőben pihentetjük 15 percig. Utána lehet fogyasztani.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.