Tészta:
- 6 tojásból kakaós piskótát sütünk (6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó)
Krém:
- 2 kis doboz kefir
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1,5 dl tej – ebben kell a zselatint fölmelegíteni
- 1 csomag 20 g-os zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl Hulala habtejszín – csak ez jó hozzá!
A kefirt elkeverjük a cukorral, a citrommal, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, majd legutoljára az összemelegített tejes zselatint keverjük hozzá, ez utóbbit kicsit kihűtjük. Az elkészült krémet rásimítjuk a kihűlt piskótára. a tetejét kirakjuk eperrel, majd gyümölcskocsonyával vonjuk be.
Nagy, és mély tepsiben kell sütni, hogy elférjen a piskóta, a dús krém, a gyümölcs és a kocsonya is a tetején. Nagyon kiadós, sok szelet lesz belőle!
Szántó Tojásfarm István és Judit receptje.