- 42 dkg friss füge
- 30 dkg eper
- 1 grapefruit kifacsart leve
- 2 citrom kifacsart leve
- 65 dkg befőző cukor
- 2 citrom csíkokra vágott héja
A fügét meghámozzuk, és négybe vágjuk. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük és megtisztítjuk. A nagyobbakat nyolcba, a kisebbeket négybe vágjuk. A darabokra vágott gyümölcsöt a grapefruit-, és citromlével elkeverve fazékba tesszük, és fedő alatt, gyenge tűzön felforraljuk. 10 perccel később hozzáadjuk a cukrot a gyümölcshöz, és állandó keverés mellett 3 percig forraljuk. Végül belekeverjük a csíkokra vágott citromhéjat. A forró lekvárt azonnal üvegbe töltjük és lezárjuk.
2 db 500 ml-es üveghez való mennyiség.