Az alap:
- 50 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 dl tej
A második réteg:
- 25 dkg túró
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom
- 2 dl habbá vert tejszín
A harmadik réteg:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 5 dkg porcukor
A negyedik réteg:
- 4 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg pörkölt mogyoró
- 15 dkg málna
A darált kekszet a hozzávalókkal összegyúrom és egy mély edénybe – amit morzsával meghintettem vékonyan – belenyomkodom. A túrót a porcukorral, a jól megmosott lereszelt citromhéjjal és a felvert tejszínhabbal krémesre kikeverem, és a kekszes lapra rásimítom. A vaníliás pudingot a cukorral és a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, langyosra kihűtöm és így kenem a túrókrém tetejére. A negyedik réteghez a tejszínt a porcukorral habbá verem, majd a pudingra rákenem, a tetejére pedig pörkölt mogyorót és málnaszemeket teszek díszítésül.
Domján Mária receptje.