- 25 dkg darált keksz
- 5 dkg margarin
- 5 dl tej + egy kevés az első réteghez
- 5 + 5 dkg porcukor
- 2 + 2 dl habtejszín
- 20 dkg túró
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
- reszelt csokoládé a díszítéshez
1. réteg: 25 dkg darált kekszből, 5 dkg margarinból, 5 dkg porcukorból, kevés tejjel linzertészta keménységű masszát gyúrunk, és egy üvegtál aljába simítjuk.
2. réteg: 20 dkg túrót kikeverünk 5 dkg porcukorral és 2 dl habbá vert tejszínnel. Ezt az első rétegre simítjuk.
3. réteg: 5 dl tejjel kikeverünk 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémport. Ez a túrókrém tetejére kerül.
4. réteg: 2 dl tejszínt habbá verünk 5 dkg porcukorral. A vaníliás krém tetejére kenjük, reszelt csokival megszórjuk. Tálalásig hűtőben pihentetjük.
Nagyon finom, és mutatós!
Micskó Rudolfné receptje.