Tészta:
- 30 dkg cukor
- 4 tojás
- 10 evőkanál víz
- 10 dkg durvára vágott dió
- 20 dkg finomliszt,
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaó
Túrótöltelék:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
- 2 dl Hulala habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Krém:
- 2 csomag Aranka vaníliás krémpor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Hab:
- 2 dl Hulala habtejszín
- 5 dkg porcukor
30 dkg cukor, 4 tojássárgája, 10 evőkanál víz – ezt habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a 10 dkg durvára vágott diót, a 3 evőkanál kakaót, a 20 dkg lisztet, a sütőport és végül a tojás felvert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük (35 × 25 cm).
Ezután elkészítjük a túrótölteléket: a túrót áttörjük apróra, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a felvert tejszínhabot és rákenjük a kihűlt tésztára. A 2 csomag vaníliás krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük, annál keményebb krém lesz (én is kb. 10-12 percig vertem). Ezt simítjuk a túrótöltelékre. Végül a 2 dl Hulala tejszínt verjük fel a porcukorral, és kenjük a vaníliás krémre. A tetejére reszelhetünk csokit.
Váradi Gabriella receptje.