1. réteg:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- kevés tej
2. réteg:
- 20 dkg túró
- porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
3. réteg:
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
4. réteg:
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a margarinnal, és egy kevés tejjel. Csak annyi kell hozzá, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát. A túrót összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd habbá vert tejszínnel. Ezt elkenem a keksztésztán. A vaníliás krémport a tejjel habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom. A tejszínt felverem a vaníliás cukorral, és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és hűtőbe teszem tálalásig.
Szegedi Antalné receptje.