Az alsó laphoz:
- 37,5 dkg cukor
- 6 tojás
- 1,5 dl étolaj
- 1,5 dl meleg víz
- 37,5 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
A felső laphoz:
- 19 dkg cukor
- 3 tojás
- 0,75 dl étolaj
- 0,75 dl meleg víz
- 19 dkg liszt
- 0,75 csomag sütőpor
- pici szódabikarbóna
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 7-8 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 2 doboz (50 dkg) mascarpone krémsajt
- 1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- 1,5 tábla tortabevonó (15 dkg) + kevés olaj
- 1 csomag mogyorós ostyarúd
- 1 csomag kakaós ostyarúd
Az alsó laphoz az első négy anyagot összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert átszitált lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 25 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220°C) sütjük, majd 10 perc után 190°C-ra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Levesszük a kapcsos formát, a papírt lehúzzuk róla, majd rácsra téve hűtjük.
A felső lapnál ugyanígy járunk el. Első négy anyag kikeverése, majd hozzá a többi. Végül a habbá vert 3 fehérje. Ezt 17,5 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt formába öntjük. Ugyanúgy sütjük, mint a nagyobb lapot.
A krémhez megfőzzük a cukorral, tejjel elkevert pudingport. Hűlés után összeforgatjuk a mascarponéval és a vaníliás cukorral. Hűtőbe tesszük.
A nagyobb lapot megfordítjuk, kettévágjuk és megtöltjük a krém egy részével. Ráhelyezzük a tetejét. Egy tortabevonót felolvasztunk gőz fölött, és rásimítjuk a tetejére. Szilárdulás után a közepére helyezzük a kisebb tortánk félbevágott alsó részét. Ezt is megkenjük, hagyva kis krémet az oldalukra. A fél tábla tortabevonóval ezt is bevonjuk. Mindkét torta oldalára krémet kenünk, nem kell vastagon, majd a megfelelő nagyságra vágott ostyákat felragasztgatjuk.
A tetejét bármivel díszíthetjük, csak a fantázia szab határt! Fogyasztásig a hűtőbe, vagy hideg helyre tesszük. Jó étvágyat!
Iluska receptje.