Tészta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- kevés sütőpor
Krém:
- 1 dl tej
- 8 dkg darált dió
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál kakaópor
Glazúr:
- cukor
- víz
- kakaópor
- rum aroma
- vaj
Szükséges még:
- 2 banán
- kókuszreszelék
A hozzávalókból hagyományos módon készítek egy 5 tojásos piskótát 22 × 32 cm-es tepsiben. A piskótát, miután megsült, nedves konyharuhába feltekerem, és hagyom kihűlni. Ezután kibontom, rákenem fele krémet, hosszában teszek bele két egész banánt, újból feltekerem, majd a többi krémet rákenem a süti külsejére.
A krémhez a tejet a dióval összefőzöm egy picit. A margarint kikeverem a porcukorral, a két krémet összekeverem, és adok hozzá egy kis kakaóport is.
Egy kisebb kávéscsészényi cukrot épp annyi vízzel, hogy ellepje, főni teszek. Hozzáadok egy evőkanál kakaót, egy kis rum aromát és egy kis vajat. Sűrűre főzöm, kihűtöm, aztán rácsorgatom a sütire. Végül megszórom kókuszreszelékkel.
Szántó Hajnalka receptje.