A tésztához:
- 1/2 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 3-4 dl langyos tej
- só
- 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez
- szezámmag vagy köménymag a megszóráshoz
A kiflik lekenéséhez:
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- só
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mokkáskanál cukorral. A lisztben elkeverjük a sót, majd a megkelt élesztővel és a tejjel rétestészta állagú tésztát dagasztunk. Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal. A kiflik tetejének a lekenéséhez a hozzávalókat összekeverjük. Mindegyik kört 8 cikkbe vágjuk, ezeket kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk. Sütőlemezre helyezzük, a felvert tojással megkenjük, szezámmaggal vagy köménymaggal megszórjuk és pihentetjük, kelesztjük. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!