Tésztához:
- 10 dkg zsír
- kb. 2 dl víz
- 5 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 1 evőkanál cukor
A krémekhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 12,5 dkg (fél kocka) margarin
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
Tetejére:
- 10 dkg ét tortabevonó
A zsírt és a cukrot edénybe tesszük, ráöntjük a vizet, kis lángon felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, addig kavarjuk, míg el nem válik az edénytől. Ha elválik az edénytől, levesszük a tűzről. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, de minden egyes tojással nagyon alaposan el kell keverni. A tepsibe sütőpapírt teszünk, habzsákba töltjük, és egymástól pár centire 10 cm-es csíkokat nyomunk belőle. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük, kb. 20 perc alatt. Belocsoljuk jó alaposan vízzel a sütőt, hogy gőz keletkezzen, és betoljuk a fánkokat sütni. Nagyon fontos, hogy az ajtót nem szabad kinyitni 20 percig, mert a tészta összeesik. Utána visszaállítjuk a sütőt 180°C-ra, és tovább sütjük még 20 percig. Ha kész, kitámasztjuk a sütőt késsel, hogy kevés levegőt kapjon, úgy hűljön a tészta. Természetesen a sütőt elzártuk. 25 perc múlva kivehetjük a tésztát, és teljesen kihűtjük, majd kettévágjuk.
A vaníliás pudingot kevés tejjel és 2 kanál cukorral elkeverjük. 2,5 dl tejbe beletesszük a negyed margarint és a pudingot, majd gázon sűrűre főzzük. Ugyanígy készítjük el a csokoládés krémet is. Teljesen kihűtjük mindkettőt. Nyomózsákba tesszük, és felváltva megtöltjük vele a fánkokat. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd a fánkok tetejére csurgatjuk.
Kránicz Györgyi receptje.