A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 11 g szalalkáli (1 csomag)
A tejszínes krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
A karamellás krémhez:
- 1 csomag karamellízű pudingpor
- 3 dl tej
- 8 dkg cukor
- 10 dkg vaj
A tésztához a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és addig főzzük, amíg teljesen fel nem oldódik. A liszttel elkeverjük a szalalkálit, és a langyosra hűlt karamelles tejjel, tojással összegyúrjuk. 4 cipóra osztjuk, egyenként kisütjük a lapokat egy 24 × 39 cm-es, vajjal lekent tepsi hátoldalán 170°C-on, 7 perc alatt. Semmiképpen se haladjuk túl, mert nem fog összepuhulni a krémtől sem!
Tejszínes krémhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd kihűtjük, és a vajjal összekeverve kihabosítjuk. 2 részre osztjuk.
Karamelles krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük.
Betöltjük a lapokat. Alsó lapra rásimítjuk a tejszínes krém felét, rátesszük a második lapot, erre a karamelles krémet kenjük. Mehet rá a harmadik lap, erre újra tejszínízű krém kerül, végül a negyedik lappal lezárjuk. Egy éjszakára hűtőbe téve a lapok összepuhulnak, így másnap könnyedén szeletelhetjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!